Online solliciteren

Start vandaag

Online solliciteren is makkelijk en gaat sneller dan wanneer u alle uitzendbureaus moet aflopen. Het kan daarbij op ieder moment van de dag en is daarmee een van de gemakken van de huidige tijd. In een periode waarin de arbeidsmarkt steeds verder krimpt is het alleen wel de vraag of u door online te solliciteren de positieve indruk maakt die u bij de werkgever wilt opwekken. Het schrijven van een sollicitatiebrief is immers niet altijd even makkelijk, zeker wanneer u uzelf in deze brief moet “verkopen”. Dat is in feite wat u doet, u verkoopt uzelf aan de werkgever als de meest geschikte kandidaat. En wanneer er, zoals tegenwoordig vaak voorkomt, enkele honderden e-mails binnenkomen op een vacature dan is de kans natuurlijk erg klein dat u eruit wordt gepikt.

In tijden van economische krapte, of wanneer solliciteren niet gaat zoals u wenst, zult u om verandering teweeg te brengen een ander denkkader moeten aannemen. Een oplossingsgericht denkkader waarbij u mogelijkheden gaat zien en kansen benut.

Er zijn altijd verschillende opties. Heeft u bijvoorbeeld een uitkering en wilt u aan de slag maar lukt dit niet, dit gebeurt overigens bij meer werkzoekenden dan u denkt, kijk dan eens of u om uw CV op te poetsen vrijwilligerswerk kunt gaan doen. Vrijwilligerswerk waar uw sterke punten nog verder tot uiting komen en een potentiële werkgever uw kwaliteiten beter kan herkennen. Naast vrijwilligerswerk kunt u natuurlijk ook een online onderneming opstarten. Dit betekent niet dat u morgen de nieuwe nu.nl moet worden, het betekent dat u met uw sterke punten aan de slag gaat om deze ook online verder te cultiveren. Als extra bijkomstigheid kunt u hiermee een extra inkomen opbouwen. Heeft u hierbij hulp nodig, dan is de e-cursus Passief Inkomen met Google Adsense een goed begin. Veel mensen maken de fout het wiel zelf uit te vinden, dit is zonde van de tijd. Zeker online omdat het online wiel al lang en breed is uitgevonden. Doe uzelf niet tekort en werk aan uw toekomst en CV, uw vooruitstrevend gedrag zal worden beloond.

Start hier