Lukt solliciteren niet?

Start vandaag

Al enige jaren loopt de werkloosheid op. De economie verandert en tegelijkertijd moet er bij bedrijven en de overheid flink worden bezuinigd om de operationele kosten te kunnen blijven behappen. Een forse kostenpost waar relatief makkelijk op te bezuinigen is, is het personeel. En hoewel personeel voor sociaal kapitaal zorgt, betekent dit niet dat het zomaar overal mogelijk is om het personeel binnen de organisatie te behouden. Na jaren van voorspoed blijkt nu dat het tegenovergestelde ook mogelijk is.

Lukt solliciteren niet?

De kans dat solliciteren niet lukt wordt met de dag groter. Eisen veranderen, de arbeidsmarkt verandert. Maar wat nog veel erger is, de druk vanuit de overheid en de bijbehorende fiscale maatregelen maken het steeds moeilijker personeel aan te nemen. De flexibele samenleving heeft daarmee zijn intrede gedaan. Maar vraag en aanbod liggen niet op één lijn, want werkgevers verwachten flexibiliteit, maar werknemers kunnen dit in de meeste gevallen helemaal niet bieden. Een voorbeeld van deze flexibiliteit is het nul-uren contract. Ideaal voor een werkgever, rampzalig voor een werknemer. Het nul uren contract brengt namelijk zekerheid voor de werkgever, maar onzekerheid voor de werknemer. En zo zijn er nog wel een aantal ingrijpende veranderingen die het probleem van werkloosheid in de weg staan.

De door de overheid gefinancierde en gereguleerde werkbedrijven zoals het UWV hanteren een bepaalde struisvogelpolitiek. U mag op sollicitatie training, maar er wordt u nergens geleerd hoe u ervoor kunt zorgen dat u onafhankelijk wordt. Want dat is waar het om gaat. Als u de baan te graag wilt, is de kans maar klein dat u hem ook daadwerkelijk krijgt.

Solliciteren wordt een stuk eenvoudiger wanneer u het heft in eigen handen neemt en verantwoordelijkheid neemt voor uw bestaan. Dit betekent dat u iedere situatie naar uw voordeel leert zetten. De huidige periode in de economie biedt veel verdriet, maar er zijn ook kansen. Kansen om een andere richting te kiezen bijvoorbeeld. Dit betekent niet dat u móet veranderen en iets anders moet gaan doen. Het betekent wel dat er ook voor u meer mogelijk is dan u denkt.

De internet revolutie zorgt voor kansen. Kansen die u kunt pakken. Het is niet dé oplossing voor iedereen maar een oplossing. Kansen die voortvloeien uit de internet revolutie hebben bijvoorbeeld betrekking op het maken van een eigen website. Wanneer u dit aantrekkelijk vindt, kan de e-cursus Passief Inkomen met Google Adsense u verder helpen. Voor € 14,95 (eenmalig) leert u wat u moet doen. U kunt daarna altijd beslissen of u deze nieuwe uitdaging aangaat. Het is leuk en interessant en kan in deze vervelende tijden een lichtpuntje worden.

Start hier