Hoe werkt Adsense?

Start vandaag

Hoewel het niet complex is wordt regelmatig de vraag gesteld: “Hoe werkt Adsense?”. Eigenlijk is dat ook logisch omdat er niet altijd voldoende informatie voorhanden is. Daarbij zijn er veel mensen die een beetje weten en weinig mensen die alles weten. Dit maakt de zoektocht naar de juiste informatie af en toe wat lastig.

In grote lijnen is Adsense het publishersnetwerk – ook wel display netwerk genoemd – van Google. Eigenaren van websites, blogs en webshops mogen hun platform toevoegen aan het netwerk. Google verkoopt op haar beurt Pay Per Click advertenties aan adverteerders en zorgt er op haar beurt voor dat de advertenties gebaseerd op het zoekgedrag (of de cookies) van de bezoeker van uw website alsmede de inhoud van uw website bij u op de website worden gepubliceerd. Wanneer een bezoeker op de advertentie “klikt” wordt deze doorverwezen naar de website van de adverteerder. Deze klik wordt bij de adverteerder in rekening gebracht en Google staat 68% van de opbrengst aan u af. Omdat de advertenties over het algemeen niet al te duur zijn, heeft de eigenaar van de website een groot aantal bezoekers nodig om een interessant inkomen eraan te verdienen. Een vicieuze cirkel ontstaat, meer artikelen betekent meer bezoekers. Meer bezoekers betekent meer kliks. Meer kliks betekent meer inkomen. Dus, er zullen veel artikelen geschreven moeten worden.

Over de werking van Adsense en met name de commerciële voordelen die u hieruit kunt halen is een cursus geschreven; de cursus Passief Inkomen met Google Adsense. De cursus behandeld alle onderdelen van Adsense waar u rekening mee dient te houden. Wanneer u een en ander op de juiste manier aanpakt, ontstaat een situatie waarin u zelfs een full time inkomen uit Adsense kunt leren opbouwen. De cursus kost eenmalig een tientje en zorgt ervoor dat u direct aan de slag kunt gaan zonder dat u tijd verdoet, geld verkwist of de verkeerde weg inslaat.

Start hier