Geld verdienen met YouTube

snapshot

Door de grote sprong van social media en de bijbehorende interactie wint het videokanaal Youtube steeds meer aan populariteit. Maar het is natuurlijk niet alleen de behoefte aan interactie wat YouTube interessant maakt, het gaat stukken verder. Want via YouTube kunnen allerlei filmpjes, van amateur beelden tot aan professionele documentaires, series en films worden bekeken.

De grote mate van gebruik van het YouTube kanaal draagt ook bij aan een groei in commerciële modellen. YouTube is daarmee toch te vergelijken met een TV en bijbehorende reclame blokken. Tenminste, hiervan is sprake wanneer u zelf filmpjes wilt maken.

Net als Twitter en Facebook wordt YouTube steeds meer een sociaal kanaal. Dit wil zeggen dat ook spam een nieuwe betekenis krijgt. Want als u troep opneemt of te erg aan “product pushing” doet, dan zal niemand hier erg blij van worden. Spam is not done. Ook op YouTube.

Maar wat dan wel… Er zijn natuurlijk voldoende mogelijkheden voor branding. Ook kunt u in uw voorlichtingsfilm een link naar uw website of een affiliatelink naar een product van derden plaatsen. Maar wanneer u van geld verdienen met YouTube een serieuze bezigheid wilt maken, realiseer u dan goed dat u bergen werk zult moeten verzetten voor een toch wel minimaal resultaat. Het voordeel is wel dat ook met YouTube een passief inkomen kan worden opgebouwd.

Wilt u voor het opbouwen van een passief inkomen gaan, dan is wellicht YouTube niet de meest interessante eerste gedachte. Er is namelijk zoveel meer. Denk bijvoorbeeld aan Google Adsense. Ook al is YouTube onderdeel van de Google famile, traditioneel Adsense is nog steeds een stabiel en zeer zekere bron van inkomsten. Hoewel we de toekomst niet kunnen voorspellen ziet het er niet naar uit dat YouTube deze positie over zal nemen. Doe hier dus uw voordeel mee.

snapshot (2)