Geld verdienen met je blog

Start vandaag

Heb je al een blog en wil je dit rendabel maken, lees dan verder. Je mening wordt namelijk steeds belangrijker. Zeker wanneer dit een menig is die voor velen interessant is en die een soort advies kan geven over bepaalde situaties. Ook wanneer informatie wordt verstrekt of interviews worden gedeeld kan een blog de interesse van vele volgers trekken.

Het probleem met veel blogs is vaak dat het publiek de vertaalslag niet wil maken van het lezen van een artikel naar het aankopen van een product. Een blog dat veel bezoekers aantrekt is over het algemeen educatief, informatief of humoristisch. Dit zijn nu niet direct zaken die aanleiding geven eens lekker de creditcard uit de portemonnee te trekken en bijvoorbeeld een vakantie te boeken. Wanneer een blogpost geschreven is over Marco Borsato is de kans aanwezig maar niet groot dat men de nieuwste CD van Marco aanschaffen. Zo zie je maar hoe lastig een en ander kan zijn.

Een veel grotere kans op succes heb je wanneer het blog gebruik maakt van “cookievolgende advertenties”. Hierbij wordt gekeken naar het zoekgedrag van de individuele bezoeker waarna juist die advertenties worden vertoont die op het lijf van de bezoeker geschreven staan. Heeft de bezoeker al eerder op de dag gezocht op vliegtickets naar Londen via Easyjet, dan kan er rekening mee gehouden worden dat hij ook deze advertenties te zien krijgt op jouw blog. Dit wordt gedaan door onder andere het advertentie programma van Google: Adsense.

Door gebruik te maken van Adsense kunt u een laagdrempelig verdienmodel koppelen aan een flinke potentie bij veel bezoekers. Het doel is dus een groot platform te bouwen waar incidentele, organische en terugkerende bezoekers je site en blog dagelijks bezoeken. Massa is namelijk kassa. Zeker wanneer het betrekking heeft op Adsense. Meer weten? Kijk dan hier voor meer informatie zodat u vandaag al kunt beginnen met geld verdienen met je blog.

Start hier