Geld verdienen met een blog

Start vandaag

Social media bevredigt de drang die mensen hebben om hun stem te laten gelden en een visie met de wereld te delen. Maar deze behoefte aan waardering en erkenning kan hand in hand gaan met een financiële compensatie. Een compensatie die in het huidige tijdperk bij veel mensen zeer welkom is. Geld verdienen met een blog kan daarom een interessante bezigheid zijn. Maar hoe werkt dat? We staan er in dit artikel bij stil.

Een blog kan gratis worden opgezet op een subdomein bij WordPress, Blogger, Weebly of één van de andere duizenden gratis blogplatforms. Het nadeel van een subdomein is dat u beperkt bent in de mogelijkheden en functionaliteiten. Zo is het over het algemeen niet mogelijk banners of advertenties te plaatsen op het blog. En dat is nu net wat u wilt wanneer u dit artikel leest. U zult dus wanneer u wilt gaan geld verdienen met een blog moeten zorgen voor een eigen domeinnaam – tegenwoordig al te koop voor onder de 2 euro – een een webhosting account. Een voor online marketeers die (op termijn) meerdere websites zonder bijkomende kosten willen hosten interessant hostingpakket vindt men hier.

Wanneer de domeinnaam en webhosting is geregeld wordt het tijd een verdienmodel uit te kiezen. De meest gemakkelijke manier om dat te doen is een combinatie te maken van Google Adsense en een affiliate netwerk. Op deze manier kunt u inkomsten opbouwen met (laagdrempelige) advertentiekliks, maar ook met de verkoop van producten of diensten via uw website.

Wilt u weten hoe dit allemaal in zijn werk gaat, bestel dan vandaag nog de cursus Passief Inkomen met Google Adsense en ga direct aan de slag.

Start hier