Geld verdienen met artikelen schrijven

snapshot

Het internet is een verzamelbak van informatie. Het wordt niet voor niets ook wel een encyclopedie of kennisbank genoemd. Wat men maar wil weten het is online te vinden. In de constante zoektocht van zoekmachines naar kwalitatieve informatie is een nieuwe en interessante inkomstenbron ontstaan; geld verdienen met artikelen schrijven.

Over het algemeen kunt u zowel artikelen verkopen aan mensen met een website of deze artikelen inzetten voor zoekmachines om te indexeren. Wanneer voor dit laatste wordt gekozen, kan men profiteren door advertentieruimte aan te bieden bij het artikel. Deze advertentieruimte kan worden ingevuld door Google door middel van haar Adsense programma.

Het Adsense programma van Google richt zich op adverteerders via het Adwords programma. Om deze adverteerders nog meer waarde bieden wordt webmasters gevraagd hun website toe te voegen aan het display netwerk. Dit display netwerk wordt op haar beurt gekoppeld aan de “zoekwoorden” waarop adverteerders willen adverteren zodat advertenties niet alleen in de zoekresultaten van de zoekmachine terecht komen maar ook op relevante websites.

Google beloond webmasters met een “revenu sharing” model. Dit wil zeggen dat u een deel van de inkomsten die Google ontvangt aan u doorbetaald. Over het algemeen ligt deze vergoeding op 68% van de kosten per klik die Google bij de adverteerder in rekening brengt.

Google Adsense is meer dan welk programma dan ook een “numbers game”. Hoe meer kwalitatieve en unieke content u kunt toevoegen, hoe beter. Want wanneer u bijvoorbeeld 50 cent verdient per advertentieklik, heeft u heel erg veel kliks nodig om een “normaal” inkomen op te bouwen.

Het leuke aan Adsense is dat het erg voorspelbaar kan zijn. Er zijn rekenmodellen en standaarden voorhanden. Zo is het normaal te verwachten dat tussen 1 en 5% van de bezoekers van uw artikel op een advertentie klikt. Dit wil zeggen dat wanneer u bijvoorbeeld 1000 Euro wilt verdienen en uw inkomsten per klik 50 cent bedragen, er 2.000 kliks moeten komen. 2.000 kliks bij 1% “click through rate” wil zeggen dat uw artikel (of artikelen) 200.000 bezoekers moeten aantrekken. Spreiding is hier het meest logische uitgangspunt voor. Het is namelijk makkelijker 200 bezoekers per artikel op 1.000 artikelen te krijgen dan 200.000 op 1 artikel.

Dit en nog veel meer wordt met u besproken in de e-cursus Passief Inkomen met Google Adsense. Het is een leidraad voor online succes waarbij op verschillende manieren garanties kunnen worden ingebouwd. Doe er uw voordeel mee wanneer u overweegt een online onderneming op te richten.

snapshot (2)