Geld verdienen in het buitenland

snapshot

De meest eenvoudige manier van geld verdienen in het buitenland is door er een baan te vinden. Dit kan via de gewone standaard kanalen. U zult er alleen wel rekening mee moeten houden dat u een bepaalde waarde moet toevoegen. Kennis die de lokale bevolking in het land van uw keuze niet heeft. In Nederland maakt men zich druk over mensen uit Oostblok landen die met name actief zijn in de bouw en die de banen als het ware innemen van de Nederlandse aannemers en werklui. In Nederland is dat niet wenselijk maar in andere landen natuurlijk ook niet. Daarom zult u meetbare kennis moeten inbrengen wanneer u in loondienst wilt werken en geld wilt verdienen in het buitenland.

Een andere mogelijkheid is dat u niet voor een baas in een ander land gaat werken maar voor uzelf. Binnen de Europese Unie is dat iets makkelijker dan hier buiten. Door allerlei wetgeving, verdragen en andere afspraken is het mogelijk en vaak slechts een formaliteit u in een ander land te vestigen zonder als illegaal te worden bestempeld. Hou er rekening mee dat wanneer u als illegaal wordt aangemerkt u in de meeste landen in bewaring wordt gesteld. In normale mensen taal, illegalen worden opgesloten in afwachting van hun uitzetting naar het land van herkomst. Niet de bedoeling, zeker niet wanneer u simpelweg een ander land kiest om vanaf het strand in de zon bijvoorbeeld een nieuwe onderneming wilt opbouwen.

Door de zaken goed te regelen en advies in te winnen bij de ambassade van het land waar u heen wilt kunt u veel problemen voorkomen. In veel gevallen is de verhuizing slechts een formaliteit. Hou er alleen wel rekening mee dat geen enkel land – Nederland is hier vrij soepel in – staat te popelen mensen toe te laten die geen bijdrage leveren aan de (lokale) economie. U zult dus of vermogend moeten zijn, of een al lopend bedrijf moeten hebben.

Maar wees niet bang. U kunt namelijk in Nederland al een groot aantal voorbereidingen treffen. Zo kunt u bijvoorbeeld met het Adsense programma van Google binnen 6 tot 12 maanden een stabiel en maandelijks terugkerend inkomen opbouwen. Dit kan voldoende zijn voor een ander land om u welkom te heten als inwoner. Lijkt dit u wel wat, lees dan hier wat u moet doen om deze onafhankelijkheid te realiseren.

snapshot (2)