Geld maken met geld

snapshot

Het is eigenlijk als we er goed over nadenken logisch dat geld maken met geld een hefboom effect heeft. Want door geld uit te geven aan groei kunnen dingen sneller worden afgerond. En wanneer iets “klaar” of “af” is kan men beginnen met geld verdienen,

Bedrijven doen het al sinds jaar en dag. Er zijn zelfs specifieke aftrekposten beschikbaar. Ook particulieren kunnen fiscaal vriendelijk geld maken met geld. Bijvoorbeeld door de jaarruimte te gebruiken bij de opbouw van een lijfrente verzekering die een aanvulling op het pensioeninkomen kan bieden.

Maar weinig particulieren maken een trappetje dat bepaalde uitgaven financiert. Dat is op zich best jammer, het zou namelijk veel problemen kunnen voorkomen. Met een trappetje wordt het volgende bedoelt.

Stel dat u per maand 100 Euro wilt storten in een lijfrente polis om uw pensioen aan te vullen. Door de omkeerregeling kunt u deze maandelijkse premie (wanneer dit binnen de jaarruimte past) na aftrekken of later belastingvrij ontvangen. Wanneer u deze nu aftrekt krijgt u dus (afhankelijk van het tarief dat u aan inkomsten belasting betaald) tussen de 42% en 52% van de inleg terug. Dit kunt u direct in de premie verwerken waardoor u 100 Euro uitgeeft en 142 of 152 Euro per periodiek spaart.

Heeft u deze 100 Euro niet “over” dan kunt u natuurlijk een plan uitwerken deze 100 Euro maandelijks bij elkaar te verdienen. Met Google Adsense is dit goed te doen. Op dezer manier gebruikt u een soort drietrapsraket en zorgt u ervoor dat uw pensioen aanvulling bij elkaar gespaard wordt door additionele werkzaamheden. Interessant, gemakkelijk en mogelijk voor iedereen.

snapshot (2)