Geld maakt geld

snapshot

Het is een gezegde dat vooral de elite veelvuldig inzet; geld maakt geld. Eigenlijk is dit van toepassing op iedere vorm van groei. Heeft u geld “over”, dan kunt u dit beleggen en zorgen dat de waarde vermeerderd zodat u een appeltje voor de dorst heeft of een grote uitgave kunt financieren.

Geld maakt geld gaat echter vele malen verder dan beleggen. Want wanneer u bijvoorbeeld wel een idee voor een interessante onderneming heeft maar niet de kennis en kunde om bijvoorbeeld de promotie hiervoor te doen, dan kunt u met uw geld een investering in groei doen.

Eigenlijk moet het gezegde geld maakt geld dus gezien worden als een investering. Dit wil zeggen dat u kunt outsourcen om sneller een resultaat te behalen. Wilt u bijvoorbeeld een website maken in de Franse taal, dan kunt u de langzame weg kiezen door zelf eerst de taal te leren. Ook kunt u er natuurlijk voor kiezen de website te laten schrijven door iemand die de taal in woord en geschrift als een “native” machtig is. Op zich is dit voorbeeld een beetje apart en zal iedereen zeggen “natuurlijk doen we dat op deze manier”. Toch, is er niet veel verschil met het uitbesteden van andere klusjes. Kijk maar om u heen wat het merendeel van de ZZP-ers doen.

Geld maakt geld gaat ook op bij online verdienmodellen. Zo kunt u zelf op onderzoek uitgaan om te zien hoe bijvoorbeeld affiliate marketing of Google Adsense werkt. Dat gaat u tijd, moeite, energie en vaak ook leergeld kosten. Best zonde want het kan allemaal zo veel makkelijker.

Een manier om uw eerste stappen te zetten en extra inkomen op te bouwen is door het volgen van de cursus Passief Inkomen met Google Adsense. U leest er hier meer over.

snapshot (2)