Creatieve banen

snapshot

De meeste creatieve banen zijn te vinden in de reclamewereld en de kunstsector. Maar ook wanneer u uw creativiteit kwijt wilt biedt het internet u voldoende mogelijkheden. Van het bouwen van websites tot aan het opzetten van volledige marketingcampagnes kan via het web de ether in gestuurd worden. Deze ontwikkeling heeft de afgelopen jaren gezorgd voor een interessante groei in nieuwe werkgelegenheid en zelfs nieuwe banen. Maar, we zijn wel op het omslagpunt gekomen waar vraag en aanbod niet meer in evenwicht is en er meer aanbod dan vraag is.

Ook de economie werkt op het moment niet echt mee. Ondernemers en andere opdrachtgevers houden de hand op de knip en schuiven belangrijke uitgaven voor zich uit. Dat betekent dat u iets anders moet verzinnen wanneer het inkomen opgekrikt moet worden. Een van de mogelijkheden om dit aan te pakken ligt in het advertentie programma van Google; Adsense. Iedereen die een beetje fatsoenlijk kan schrijven en zijn (of haar) mening met het publiek wil delen kan met Adsense een interessante bijverdienste of zelfs hoofdverdienste opbouwen.

Maar hoe werkt dit? Als creatieveling weet u dat een opleiding en de bijbehorende sturing en leerervaring een groot deel van uw succes bepalen. Dit is hetzelfde bij het opzetten van een alternatieve inkomsten bron in de vorm van Google Adsense. Dit is overigens geen programma waar u leden moet gaan werven of producten moet inkopen, u doet dit voor uzelf en kunt zelfs uw eigen naam of bezigheid verder op de kaart zetten. Het enige dat Google met dit programma doet is advertenties op uw website plaatsen zodat u zelf geen adverteerders hoeft te benaderen.

Juist de creatieve sector en andere creatievelingen kunnen optimaal gebruik maken van deze manier van werken. Want wie kan er beter een krant, ezine of website vormgeven dan deze branche? Niemand nee! Doe er daarom uw voordeel mee.

snapshot (2)