Bijbaan zoeken

snapshot

Een bijbaan zoeken wordt steeds vaker noodzakelijk wanneer de koopkracht achteruit gaat, de lonen op de nullijn blijven en de inflatie hoogtij viert. Het duurt dan niet lang voordat het geld in de portemonnee aanzienlijk minder waard wordt. Het is niet zo dat alles duurder wordt, het is de combinatie van de drie factoren die nog harder meespeelt.

Hoe, wat en waar?

Enkele jaren geleden liep u ‘s ochtends het uitzendbureau binnen, en wanneer u niet al te veel eisen had kon u dezelfde dag nog aan het werk. Helaas zijn de tijden anders en heeft u tegenwoordig zelfs voor de meest simpele baantjes diploma’s nodig. Wanneer u op zoek bent naar een bijbaan is dit niet handig.

Zoals gezegd is de situatie tegenwoordig anders. Door de komst van het internet is een nieuwe zoek- en vind mogelijkheid ontstaan. Wanneer u dus op zoek bent naar een bijbaan kunt u online bij de (grote) uitzendbureaus op de website kijken. Ieder uitzendbureau van naam speelt namelijk in op de online veranderingen en plaatst haar vacaturebank online. Dit is een handige eerste stap wanneer u een bijbaan zoekt.

Naast de online uitzendbureaus kunt u in uw omgeving aangeven dat u op zoek bent naar een bijbaan. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van het informele circuit om – met name werkgelegenheid voor de korte termijn – bijbanen op te vullen. Dit kan zomaar uw zoektocht versimpelen.

En als het niet lukt?

We hebben natuurlijk te maken met een economie welke zich in een negatieve en soms neerwaartse spiraal bevindt. Dat wil zeggen dat het niet zeker is dat u een nieuwe baan of bijbaan zult vinden. Zoeken is één, vinden is twee. Een oplossing kan zijn dat u uw eigen bijbaan “maakt”. Dit kan gek in uw oren klinken maar met een overheid die er alles aan doet de burger in de kou te laten staan, zult u het heft in eigen handen moeten nemen. Dit kan door de mogelijkheden van online een (bij)verdienste op te bouwen te onderzoeken. De cursus Passief Inkomen met Google Adsense leert u dit voor slechts eenmalig €14,95. Als u wilt kunt u vandaag nog aan de slag. U hoeft dan helemaal niet moeilijk te doen een nieuwe bijbaan te vinden, u creëert er zelf gewoon één.

snapshot (2)