Begin voor jezelf

snapshot

Gezien het groeiend aantal ZZP-ers wordt het beginnen van een eigen bedrijf steeds vaker gedaan. Economische omstandigheden en de drang naar afhankelijkheid worden in menig onderzoek als grootste reden gegeven voor het zelfstandig ondernemerschap. Er zijn alleen wel een aantal zaken waar de starter niet altijd bij stilstaat. 80% van het werk van de ondernemer bestaat namelijk niet uit directe en operationele werkzaamheden. Het zijn de randzaken die het ondernemerschap een dagvullende bezigheid maken, en dat moet de starter zich goed realiseren.

Een ander aandachtspunt bij het ondernemerschap heeft betrekking op het gehanteerde verdienmodel. Hoe gaat de ondernemer in zijn inkomen voorzien. Tijdens de economische crisis die tussen 2008 en 2013 heerstte werd steeds duidelijker dat ondernemers meerdere inkomstenbronnen moeten hebben willen zij het hoofd boven water blijven houden. En dat is nu net iets waar maar weinig ondernemers over nadenken.

Startende ondernemers die voordat ze daadwerkelijk beginnen met hun onderneming een fundament neerzetten door een passieve inkomstenstroom op te zetten, hebben een aantal stappen voor op hun concurrenten. De druk neemt af naarmate men minder afhankelijk is van de omzet die afkomstig is van de volgende klant. Dat maakt ondernemen makkelijker en interessanter voor beide partijen.

Passief inkomen als basis voor een onderneming, en actief inkomen als aanvulling zorgt voor een houdbare strategie. De combinatie maakt het mogelijk groei uit passief inkomen te financieren en niet uit het actief inkomen – wat vrijwel alle ondernemers doen. Hoe dit aan te pakken kunt u lezen in de e-cursus Passief Inkomen met Google Adsense. Een handig boekje wat een aantal deuren voor u zal openen. Na bestelling ontvangt u het direct en kunt u dus meteen aan de slag. Doe er uw voordeel mee.

snapshot (2)